Sunde godbidder
Havregrynskiks
1 dl hønse eller okse boullion
2 dl kogende vand
3 dl rugkerner
4 æg
150 g hvedemel
6-7 dl havregryn
Bland alle ingredienser sammen og del dejen ud i ønskede kikse størrelser. Vil man spare tid kan man med fordel rulle dejen ud på noget bagepapir og med en skarp kniv skære ud i firkanter.
Kiksene bages ved 180 grader i 1 time. Sluk ovnen og lad stå i yderligere 1 time.
1 dl hønse eller okse boullion
2 dl kogende vand
3 dl rugkerner
4 æg
150 g hvedemel
6-7 dl havregryn
Bland alle ingredienser sammen og del dejen ud i ønskede kikse størrelser. Vil man spare tid kan man med fordel rulle dejen ud på noget bagepapir og med en skarp kniv skære ud i firkanter.
Kiksene bages ved 180 grader i 1 time. Sluk ovnen og lad stå i yderligere 1 time.
Gode hundeguffer
Hundens godbidder
50 g gær
4 dl kærnemælk
500 g groft rugmel
1 dåse leverpostej ( 200 g )
30 g hvedemel
Bouillon til pensling
Rør gæren ud i kærnemælken, som skal have stuetempratur.
Tilsæt lidt rugmel og rør grundig. Tilsæt resten af ingredienserne
og form dejen i en kugle, der sættes i køleskab 10 –12 timer.
Ælt dejen igennem, form små bidder og sæt dem på bagepapir.
Pensl med bouillion, sæt pladen i kold ovn og bag ved 175 i 1 time.
Pensl et par gange under bagningen, sluk for ovnen og lad
godbidderne tørre videre, til ovnen er kold
god fornøjelse Fie elsker godbidderne
MvH Fie og Karla
50 g gær
4 dl kærnemælk
500 g groft rugmel
1 dåse leverpostej ( 200 g )
30 g hvedemel
Bouillon til pensling
Rør gæren ud i kærnemælken, som skal have stuetempratur.
Tilsæt lidt rugmel og rør grundig. Tilsæt resten af ingredienserne
og form dejen i en kugle, der sættes i køleskab 10 –12 timer.
Ælt dejen igennem, form små bidder og sæt dem på bagepapir.
Pensl med bouillion, sæt pladen i kold ovn og bag ved 175 i 1 time.
Pensl et par gange under bagningen, sluk for ovnen og lad
godbidderne tørre videre, til ovnen er kold
god fornøjelse Fie elsker godbidderne
MvH Fie og Karla
Lækre oste/skinke hapser
Præmiekiks
Nok til ca. 35 kiks
100 g fuldkornshvedemel
100 g havregryn
2 spsk hvedeklid
2 æg
75 g revet parmesan
75 g skinke tern eller strimler
100 ml vand
Bland alle ingredienser sammen med vandet til en jævn dej. Dæk til og lad hvile i ca. 30 minutter.
Forvamr ovnen til 180*. Beklæd en bageplade med bagepapir.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, til den er ca. 1 cm tyk og skær den ud i 3cm x 5cm store rektangler. Anbring kiksene på bagepladen og bag i 25 minutter. Sluk for ovnen og lad kiksene hærdne i ovnen i 2 timer yderligere.
De kan holde sig ca. 4 uger.
Bon appetit fra Marianne, Nikki og Mille 😀
Nok til ca. 35 kiks
100 g fuldkornshvedemel
100 g havregryn
2 spsk hvedeklid
2 æg
75 g revet parmesan
75 g skinke tern eller strimler
100 ml vand
Bland alle ingredienser sammen med vandet til en jævn dej. Dæk til og lad hvile i ca. 30 minutter.
Forvamr ovnen til 180*. Beklæd en bageplade med bagepapir.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, til den er ca. 1 cm tyk og skær den ud i 3cm x 5cm store rektangler. Anbring kiksene på bagepladen og bag i 25 minutter. Sluk for ovnen og lad kiksene hærdne i ovnen i 2 timer yderligere.
De kan holde sig ca. 4 uger.
Bon appetit fra Marianne, Nikki og Mille 😀